De la ce vârstă pot merge bebelușii la mare ?!?

Posted by: Mihai Petrea
Category: Povesti

Este o întrebare pe care adesea o au tinerele mămici și la care răspunsurile pot fi împărțite.

Căutând pe forumurile de specialitate am descoperit că în mod normal acolo unde bebelușul este perfect sănătos, poate veni de la orice vârstă la malul mării.

Desigur că necesită unele precauții suplimentare, respectiv orele și ambientul de hrănire, expunerea la soare și vânt, nisipul…etc.

Tratând toți acești factori cu responsabilitate și bună informare, concediul la malul mării împreună cu un bebeluș, ar trebui să se desfășoare în cele mai bune condiții constituind amintiri frumoase pentru viitor.

Iată în continuare câteva condiții de respectat atunci când ne aflăm cu un ”bebe” în concediu la mare:

✅Să nu-l expunem direct la soare ;

✅Să respectăm orarul de plajă (dimineaţa până la ora 10 şi seara după 18.00);

✅Să-l hidratăm bine;

✅Să nu-l băgăm în apă;

✅Să nu-l punem direct pe nisip;

✅Să-l îmbrăcăm corespunzator temperaturii de afară, cu haine deschise la culoare, să aibă capul acoperit în permanenţă;

✅Să nu-l dăm cu cremă de protecţie solară (decât după 6 luni).

❗️Cu toate acestea recomandăm ca atunci când intenționați să petreceți concediul de vară la mare alături de un nou născut, să consultați înainte pe medicul care se ocupă de sănătatea lui.

Doar el este cel mai în măsură să stabilească dacă starea generală de sănătate a bebelușului, permite deplasarea și sederea acestuia la malul mării !

Hotelurile Carmen 🎀DEDICAȚI AMINTIRILOR TALE🎀

Mihai Petrea
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.