5 obiective turistice pe care NEAPĂRAT trebuie să le vezi în această VARĂ

Posted by: Mihai Petrea
Category: Istorie Povesti

Orașul Mangalia se află în imediata apropiere a frumoasei noastre stațiuni Venus. Din acest motiv astăzi vrem să-ți povestim despre principalele 5 atracții din zona Mangalia pe care nu trebuie să le ratezi în această vară cât ești oaspetele nostru în Hotelurile Carmen.

1. Farul Genovez

În apropiere de Faleza Cazinou, pe strada Remus Opreanu, se află cea mai veche clădire din Constanța, ridicată între 1858-1860. Farul Genovez are o înălțime de 8 metri și a fost construit de firmă britanică Danubius and Black Sea.

2. Muzeul de Arheologie „Callatis”

Acesta este situat în centrul Mangaliei, iar primele încercări pentru a-l pune la punct sunt mai vechi de un secol.

3. Muzeul Marinei Mangalia

La câteva minute de mers cu mașina de Muzelul Callatis se află un alt muzeu care merită atenția:Muzeul Marinei Mangalia. Mai concret, muzeul este plasat la ieşirea din Mangalia spre 2 Mai, la şosea, pe partea dreaptă, la circa 100 m de ultima intersecţie de la marginea oraşului.

4. Monumentul Tropaeum Traiani

O parte a istoriei dacilor și românilor a rămas și în Adamclisi, și anume, monumentul Tropaeum Traiani. Ridicat între 105-106, acest edificiu este simbolul victoriei Împăratului Traian asupra Daciei. Merită văzut, fie și doar o dată în drumul spre litoral.

5. Portul turistic Mangalia

Este unul dintre cele mai pitorești porturi din tot sudul litoralului românesc. La ceas de seară sumedenia de vaporașe acostate la tărm întregesc farmecul irezistibil al acestui port încărcat de istorie și poveste.

Desigur că atractiile sunt încă multe, cum ar fi Cetatea Histria, Pădurea Hagieni, Biserica Îngropată din Istria… dar vom vorbi despre ele, cât și mai pe larg despre cele de mai sus, în postările viitoare.

Avem un litoral frumos, slefuit de valurile mării și de istorie astfel încât este o imensă pierdere să nu vizitezi și să nu cunoști aceste locuri.

Mihai Petrea
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.