Ce semnificație au zilele din SĂPTĂMÂNA MARE de dinaintea Paștilor ?!?

Posted by: Mihai Petrea
Category: Istorie Noutati Povesti Stiri

Salutare de la MAREEE🥰

Am intrat în Săptămâna Mare, motiv pentru care mulți dintre noi ne întoarcem la tradiții și la lucrurile spirituale care dau sens vieții.

Această săptămâna este plină de semnificații, fiecare zi având importanța ei.

Iată în continuare semnificația fiecărei zile din această săptămână importantă pentru noi creștinii:

✝️Lunea Mare

Aceasta este considerată ca fiind prima zi a Patimilor lui Iisus. În Biserică, preotul aduce în față icoana tânărului Iosif, care a fost vândut de frații săi în Egipt. La Liturghie se citește istoria vieții acestuia, deoarece amintește de felul în care Mântuitorul a fost vândut de Iuda.

✝️Marțea Mare

Sau Marțea Seacă, cum mai este cunoscută, este ziua în care Iisus le-a povestit celor 12 ucenici ai săi două parabole: Cea a celor 10 fecioare și a talanților. La Liturghie, preotul citește Pilda celor 10 fecioare.

✝️Miercurea Mare

Este cea în care se amintește momentul în care Maria Magdalena i-a spălat lui Iisus picioarele cu propriile lacrimi, în semn de căință, în timp ce se afla în casa lui Iosif cel Lepros. Tot miercuri este și ziua în care Iuda l-a vândut pe Iisus fariseilor pentru 30 de arginți.

Joia Mare

✝️Joia Mare este una dintre cele mai importante zile din Săptămâna Patimilor. Este ziua în care se amintește Cina cea de Taină. Iisus, alături de ucenici au luat masa pentru a sărbătorii Paștele evreiesc și cu această ocazie, el le spală picioarele celor 12 dicipoli și le spune că unul dintre ei l-a vândut.

✝️Vinerea Mare În această zi se ține post negru, deoarece este considerată ca fiind ziua care marchează momentul suferințelor pe care Mântuitorul le-a îndurat în drum spre muntele Golgota, acolo unde a fost răstignit.

✝️Sâmbăta Mare

Ultima zi din Săptămâna Patimilor, marchează momentul în care trupul Mântuitorului este îngropat. Este pasul pe care Iisus îl face în Iad și le oferă tuturor morților posibilitatea de a învia în Viața de Apoi. Sunt ultimele momente dinainte de Înviere, sărbătorită de creștini la miezul nopții.

Săptămâna Mare este un prilej de conștientizare a binecuvântărilor pe care fiecare le avem în viețile noastre.

Vă dorim Sărbători pline de LUMINĂ, și spor la curățenie și la gătit 😀

Între timp nu uitați de ofertele noastre ”𝑪𝒂𝒛𝒂𝒓𝒆 𝒈𝒓𝒂𝒕𝒖𝒊𝒕𝒂” – ”𝒁𝒊𝒍𝒆 𝒈𝒓𝒂𝒕𝒖𝒊𝒕𝒆”pentru perioada de sărbătoare de 1 Iunie – Rusalii 01 – 06.06.2023.

Profită de un debut extraordinar de sezon la Hotelurile Carmen !!!

Mihai Petrea
Pentru a oferi cea mai bună experiență, folosim tehnologii, cum ar fi cookie-uri, pentru a stoca și/sau accesa informațiile despre dispozitive. Consimțământul pentru aceste tehnologii ne permite să procesăm date, cum ar fi comportamentul de navigare sau ID-uri unice pe acest site. Dacă nu îți dai consimțământul sau îți retragi consimțământul dat poate avea afecte negative asupra unor anumite funcționalități și funcții.